Szolgáltatásaink

Aszfaltozás

Legtöbbször az autópályák, közutak megépítésének központi elemeként gondolunk az aszfaltozásra. De ugyanolyan kiemelt szerepet játszik egy iskolában a suliudvar vagy sportpálya kialakításában, egy üzleti célokat szolgáló ipari park megépítésében. Vagy a hétköznapi életünket könnyítő és támogató nagyobb áruházak parkolóinak megvalósításában is.

Az aszfalt nélkülözhetetlen és a használata elkerülhetetlen, ha egy strapabíró, időtálló és szilárd felületet akarunk létrehozni magán, szociális vagy üzleti célból.

Fennmaradót alkotunk

Cégünk filozófiája az általunk vállalt aszfaltozás munkálatokra is érvényes:
a legjobb szakmai felkészültséggel, kiterjedt és országszerte könnyen mobilizálható gépparkkal és kapcsolati tőkével, maximális odaadással és hivatástudattal végezzük szolgáltatásainkat magánszemélyek, cégek és önkormányzatok részére egyaránt.

Az üzleti, lakossági és közszférából érkező ügyfeleink számára a leggyakrabban az alábbi területek aszfaltozása kapcsán teljesítünk megbízásokat:

 • Telephelyek, ipari parkok, bekötőutak aszfaltozása
 • Utak, kerékpárutak kiépítése
 • Parkolók
 • Leszállópálya
 • Udvarok
 • Sportpályák
 • Csarnokok belső területének aszfaltozása
 • Közterek
 • Iskolaudvarok
 • Gazdasági épületek
 • Egyéb területek aszfaltozása

A garancia minden aszfaltozás munkánkra a megbízási területtől függetlenül érvényes, hiszen elsődleges számunkra, hogy az általunk végzett szolgáltatás kiemelt minőséget képviseljen és maximális elégedettséget nyújtson ügyfeleinknek.

Ajánlatkérés

 

Az ország teljes területén vállalunk felkérést. Minden munkafolyamatra célzott munkaeszközökkel rendelkezünk, amelyek a legjobb minőséget és megbízhatóságot képviselik. Szakmai hátterünk, országos ismeretségi bázisunk nagyobb volumenű aszfaltozás munkák elvégzésére is kiváló lehetőséget biztosít.

aszfaltozás az egész ország területén vállaljuk

 

Aszfaltozás árak

Bizonyára Ön is szeretne tisztában lenni azzal, hogy az aszfaltozás árak mi alapján kerülnek megállapításra. Minden esetben egyedi ajánlatkérés után tudunk Önnek személyre szabott, egyedi árajánlatot adni, amely tartalmazza az alapanyag teljes költségét és a munkadíjat.

A gyors és hatékony munkavégzésben hiszünk, ehhez minden feltételt biztosítunk amellett, hogy korrekt árakon dolgozunk. Az aszfaltozás ár meghatározásánál az alábbi tényezőket vesszük figyelembe:

 • Mekkora annak a területnek a pontos mérete, amelyet aszfalttal szeretnénk bevonni?
  Ez meghatározza az aszfaltozás során felhasználandó anyagmennyiséget és a munkálatok várható időtartamát, illetve a megfelelő kivitelezéshez szükséges gépi vagy emberi erőforrás igényt is befolyásolja.
 • Az aszfaltozandó felülethez mennyire könnyű a hozzáférhetőség?
  A felhasználható munkagépek köre szűkül kisebb, korlátozottabb elérésű területeken, így a munkálatok időtartama ennek függvényében változhat.
 • Milyen távolságban van a munkálatok helyszínéhez legközelebbi aszfaltkeverő és ahhoz a legközelebbi kőbánya, ahonnan a zúzott követ hordják az aszfaltgyártáshoz?
  A megfelelő minőség elérése érdekében az aszfaltot a felhasználási célnak megfelelő hőmérsékleten kell bedolgozni, ennek biztosítása egy precíz logisztikai folyamatot igényel egészen onnantól kezdve, hogy az aszfaltot elhozzuk a telepről egészen addig, amíg munkatársaink feldolgozzák azt az aszfaltozás munkálataiban. Minél távolabbról érkezik az aszfalt annál több tényezőre kell odafigyelni és nagyobb szállítási költséggel, több fuvarozási idővel kell számolni.

A fentiek alapján már érthetőbb, hogy az aszfaltozás szolgáltatásunkhoz a pontos árkalkuláció miért igényel egyedi elbírálást. Nem számolunk általános tényezők vagy fiktív adatok alapján, ezzel támogatva ügyfeleinket abban, hogy a legkorrektebb árat kapják.

A megrendelni kívánt aszfaltozás minősége bizonyára fontos Önnek, kérje egyedi árajánlatunkat, amellyel hozzásegítjük, hogy valóban maradandót alkosson:

Ajánlatkérés aszfaltozás szolgáltatásunkra

 

Mi történik kapcsolatfelvétel után?

Az ajánlatkérő űrlapunk segítségével megadhatja elérhetőségeit, amelyen kollégáink kereshetik, és üzenetében megírhatja nekünk pontosan milyen terület aszfaltozása kapcsán kér fel minket.
Amint elküldte ajánlatkérését, kollégáink feldolgozzák és 1-2 napon belül kapcsolatba lépnek Önnel. Ekkor részletes tájékoztatást adnak azzal kapcsolatban, hogy az aszfaltozandó terület ismeretében mi a következő lépés.

Mivel az aszfaltozás munkálatokhoz szükséges anyagmennyiséget elsősorban a terület nagysága határozza meg, mindenképp helyszíni felmérést kell végeznünk, amely alapján pontosabb számításokat tudunk készíteni. Ezt követően állapítjuk meg Önnek az aszfaltozás ár egyedi ajánlatunkon szereplő két fontos elemét: a szükséges anyagköltséget és a munkadíjat.

 

Bemutatjuk néhány korábbi projektünket

 

Premier Outlet Bevásárlóközpont, Biatorbágy

2018-ban kiemelt megbízásunk volt a biatorbágyi bevásárlóközpont infrastruktúrájának kialakítása. A teljes aszfaltozási munkálatok elvégzése, a gépjárművek haladását segítő körforgalom kiépítése és körülbelül 4.000 m2 térkőburkolat kivitelezése komplex kihívás elé állította csapatunkat, amelyet sikeresen teljesítettünk.

premier outlet aszfaltozás bevásárlóközpont aszfaltozás

 

Közterületek megújítása, Paks

A Paks Városi Önkormányzat megbízásából 7 utca teljeskörű útfelújítási munkáit végeztük el a 2018-2019-es évben, ezúton is köszönjük a felkérést.

közterület aszfaltozás paksi aszfaltozás

 

„Bringázz szentesen” Kiss Zsigmond utcai kerékpárút építése, Szentes

Szentes Város Önkormányzatának megbízásából 1300 méter hosszú kerékpárút komplett kivitelezésével járultunk hozzá a város polgárainak aktívabb életmódjához és könnyebb kétkerekű infrastruktúrájához.

kerékpárút aszfaltozás térkőlerakás, aszfaltozás Szentes

 

Zúzottkő beépítési és aszfaltozási munkák, Siófok-Kiliti Repülőtér

A Siófok-Kiliti reptér dinamikus fejlődésének mi is részese lehettünk, megbízásuknak megfelelően 2017-ben zúzottkő beépítési és aszfaltozás munkálatokat végeztünk.

zúzottkő beépítési és aszfaltozás munka repülőtér aszfaltozás

 

Tekintse meg további referenciáinkat, reméljük hamarosan az Önnek elvégzett munkánkat is itt szerepeltethetjük: Korábbi projektjeink.

Szívesen dolgozna velünk? Kérje egyedi ajánlatunkat most:

Ajánlatkérés aszfaltozás szolgáltatásunkra

 

 

Szeretne tájékozottabb lenni az aszfaltozás kapcsán?

Ebben könnyen segíthetünk. Összeszedtünk néhány érdekes és (számunkra) izgalmas információt az aszfaltról, a felhasználási lehetőségeiről és a megfelelő kivitelezés, akár az aszfaltozás árak szempontjából fontos tényezőkről, amelyek hasznosak lehetnek Önnek is, ha aszfaltozás munkálatokra keres kivitelezőt.

Kezdjük az elején

Az aszfaltnak két fő komponense van: az egyik a bitumen, a másik pedig az adalékanyagok.

A bitumen egy kis mennyiségben a természetben is előforduló anyag, amelynek az építőiparban a mesterségesen előállított változatát használjuk. A jó minőségű bitumen ismérvei, hogy az adalékanyagként szolgáló ásványi anyagokhoz jól tapad és azokat egyenletesen vonja be. Az időjárási körülményeknek ellenáll, nyáron nem lágyul meg túlságosan, télen pedig nem válik túl rideggé és rugalmasságát képes hosszabb ideig megőrizni. Az aszfaltozás attól függően, hogy milyen célra használjuk különböző állagú és minőségű bitument igényelhet. Az útépítéshez alkalmazott útibitumen szobahőmérsékleten szilárd, míg a felületi bevonatokhoz használt bitumenemulzió folyékony, ez utóbbit az aszfalt permetezéses eljárással készült változatához használjuk, erről később lesz szó.

Az aszfalt gyártása során a bitumen a kötőanyag szerepét tölti be, az adalékanyagok pedig gyakorlatilag az aszfalt vázát alkotják. Ezek lehetnek természetben megtalálható kavicsok vagy mesterségesen aprított kőzetek és homok, de használhatók más építkezések törmelékei is például zúzott beton. Gyakran segédanyagként használják a mészkőlisztet és a homoklisztet. Fontos kiemelni, hogy az adalékanyag fizikai tulajdonságai erősen befolyásolják, hogy az aszfalt milyen célra használható fel például nagy terhelésű autópályák és autóutak számára ideális vagy inkább alsóbbrendű, kevésbé forgalmas utakhoz és alaprétegekhez.
A felhasználási céltól függően az aszfalt alkotóelemeinek arányai és összetétele szintén különböző lehet.

Az aszfalt előállításának sajátosságai

Az aszfalt gyártásnak több fontos állomása van: a keverőtelepeken történik az építkezési területen közvetlen felhasználásra kerülő aszfalt előállítása, de az ehhez szükséges adalékanyagot nem itt, hanem a kitermelés helyszínén készítik elő feldolgozásra. Ez az oka annak, hogy az aszfaltozás ár függ az építkezési terület, a keverőtelep és az adalékanyag forrásának helyszínének távolságától és a közöttük fennálló terepviszonyoktól.

aszfaltozás ár mindenre kiterjedően

Menjünk bele kicsit mélyebben az aszfalt beépítési technológiáiba. Az alapanyagok összekeverése jellemzően kétféleképpen történik: az aszfalt készülhet keveréses eljárással vagy szórásos, más néven permetezéses eljárással. Utóbbit vékony bevonatok készítésére használják, hogy a kezelt burkolat felületének tulajdonságait javítsák, és a vízzáróságát növeljék. A legtöbb aszfalt azonban keveréses eljárással kerül előállításra.

Az aszfaltozás során az sem mindegy, hogy a készülő burkolatot milyen hőmérsékleten kezeljük. Az aszfalt az előállítási technológia hőmérsékletétől függően készülhet hideg eljárással, félmeleg eljárással, meleg eljárással vagy forró eljárással. A különböző hőmérsékletű aszfalt más-más célokat szolgálhat. Ezek a következők lehetnek:

 • hideg eljárással főként felületi bevonatok készíthetőek,
 • félmeleg (80-120°C) eljárással készült aszfaltot alkalmazzák felületi bevonatként, lágy aszfaltként és kátyúzás során is, a burkolat alacsonyabb terhelés esetén hatékony,
 • meleg (160-210°C) eljárással kerülnek előállításra a hengerelt aszfaltok, melyek már jóval magasabb teherbírásúak,
 • míg a forró (180-240°C) eljárással önterülő (öntött) aszfaltot hozhatunk létre, ami speciális szabálytalan felületek pl. járdák létrehozására és burkolására alkalmas.

A meleg eljárás miatt a keverőtelepeken speciális géppark szükséges az aszfaltgyártáshoz. A teljesítményük és szállíthatóságuk alapján többféle keverőtelep is létezik, ezek közül a kis és közepes teljesítőképességű telepek rendszerint mobilizálhatóak, míg a nagyobbak jellemzően helyhez kötöttek. Mivel fontos, hogy az aszfalt a megfelelő hőmérsékleten kerüljön bedolgozásra, kiemelt szempontot jelent a tervezésben a keverőtelep távolsága a felhasználási területtől.

A minőségi aszfaltozás szervezettséget és kontrollt igényel

Ahogy az előbb is kiderült az aszfalt felhasználása az igénybevételtől függően különböző hőmérsékleten optimális, de a legalacsonyabb bedolgozhatósági hőmérséklete ~130°C. Már ebből is adódik, hogy az aszfalt előállításának helye és a felhasználási területe közötti távolság nemcsak az aszfaltozás ár megállapítása miatt fontos. Ha az építkezési terület és a keverőtelep közötti szállítás szervezése során nem mérjük fel megfelelően az adott távolságot, időjárási viszonyokat és egyéb tényezőket (az aszfalt hőmérséklete, szállítási mód, terítés rétegvastagsága), akkor előfordulhat, hogy érkezéskor az aszfalt túl alacsony hőmérsékletű lesz, így már nem lehet megfelelően beépíteni. Kiemelt fontosságú tehát, hogy az aszfaltozás során az anyag bedolgozása összhangban legyen a szállítással, ezért is igényel speciális szállító járműveket a felhasználási területre történő eljuttatása még kis távolságokon is. Az aszfalt megérkezésekor minden esetben ellenőrizni kell a minőségét és hőmérsékletét, hogy az aszfaltozás valóban a megfelelő minőségben történjen.

 

Mitől függ az aszfaltozás tartóssága?

Értelemszerűen az aszfaltozott felület tartóssága hosszabb, ha az alapanyag minősége megfelelő, valamint az aszfalt bekeverése és a kivitelezés az előírt szakmai követelmények szerint történt. De attól függően is változhat a felület használhatósága, hogy milyen a terheltsége, a tervezésnél ezzel kalkuláltak-e és ennek megfelelően került-e meghatározásra az alapanyag összetétele és beépítési technológiája. Az aszfaltozandó terület igénybevételét meghatározza a forgalmi terhelés, a forgalom lefolyásának jellege és az időjárási hatások. Jobb minőségű aszfalt szükséges egy fokozottabb igénybevételű, nagyobb teherforgalmat is bonyolító útra, mint egy ritkább forgalmú, személyautók közlekedését segítő bekötőútra.

Nagyobb terhelés esetén

Abban az esetben, ha az aszfaltozott terület nagyobb terhelésnek lesz kitéve (például olyan nagy igénybevételű utak, mint az autópályák) már nemcsak önmagában az aszfalt minősége a legfontosabb tényező. Meg kell vizsgálni azt is, hogy az alapépítmény megfelel-e a várható terhelésnek. Ha a talaj minősége nem megfelelő, akkor azt valamilyen formában kezelni kell. A teherbíró képességet talajstabilizációval javítják, de szélsőséges esetben az altalaj teljes cseréjét elvégzik.

Állapotjavítás felületi bevonatokkal

Az aszfaltozás során a burkolat több funkciót is elláthat, beszélhetünk alaprétegről, kötőrétegről és zárórétegről. A felhasználási hely és cél határozza meg, melyik funkciót látja el.
Egy bizonyos idő után, az igénybevételtől függően az aszfaltozott felületek sérülhetnek, kisebb-nagyobb repedések keletkezhetnek rajtuk, amelyek következtében csökken a vízzáró képességük és állaguk leromlik. Vannak azonban rá lehetőségek, hogy ezen változtassunk a teljes aszfaltréteg felmarása nélkül. Abban az esetben, ha a teherbírási képességük még fennáll, felületi bevonatok alkalmazásával is javíthatóak a burkolat felületi tulajdonságai. Ha erre figyelünk és a megfelelő időben elvégezzük a szükséges felületi kezelést, akkor az aszfaltozott terület tartóssága hosszabb ideig kiterjeszthető.
Az alkalmazott felületi bevonatok jellemzői, hogy kivitelezésük precizitást és nagyobb körültekintést igényelnek, hiszen fontos, hogy a vékony réteg egyenletesen kerüljön elosztásra a javítandó felületen. A kezelést követően viszont 30 perc múlva már forgalom alá helyezhető a kezelt útszakasz vagy egyéb célt szolgáló terület.

 

Az aszfalt újrahasznosítása

Manapság az újrahasznosításnak a szerepe egyre fontosabb, így mindenképp ki kell emelnünk, hogy az aszfalt is rendelkezik azzal a rendkívül előnyös és gazdaságos tulajdonsággal, hogy újrahasznosítható.

A bontott aszfalt újrahasznosítási hatékonysága nagyon kedvező, ennek legfőbb oka, hogy a kötőanyagként használt bitumen hő hatására regenerálódik és újabb anyag hozzáadása nélkül is használható. Habár az eredeti minőségét nem nyeri vissza a bontott aszfalt, de sok másodlagos felhasználási lehetősége van. Például egy korábban nagyobb terhelésű autóút bontott aszfaltja kisebb terhelésű utakon még gond nélkül alkalmazható. Illetve az útburkolatok felújítása során a korábban használt burkolat így ismét felhasználhatóvá válik.

aszfaltozás árak útburkolat felújításhoz

További nagy előnye a bontott aszfaltnak, hogy a keverőtelepek mellett újra fel lehet használni a bontás helyszínén is, ehhez azonban speciális gépekre van szükség. A helyszíni újrahasznosításnak több módja lehetséges: az egyik meleg eljárással történik, ekkor felhevítik a burkolatot és maximum 10 cm-es vastagságban fellazítják azt, ha szükséges új anyagot kevernek hozzá, amit összedolgoznak, visszaterítenek, majd betömörítenek. A másik eljárás lényege, hogy a felmart régi bitument alacsony hőfokon kötőképes bitumennel keverik és ennek a keveréknek a segítségével készítik az új burkolatot. Az aszfaltozás ár bontott aszfalt felhasználásával kedvezőbb lehet.

Az újrahasznosított aszfalt megfelelő megoldás lehet kisebb forgalmú utak, bekötőutak, telephelyek, udvarok aszfaltozására.

 

Precíz tervezés, hatékony kivitelezés, nagyobb volumen

Reméljük, hogy az aszfaltozás kapcsán megosztott információinkat hasznosnak és érdekesnek találta, és ezáltal sikerült jobban megismernie ezt a szakterületet. Cégünk több év szakmai tapasztalatával már rengeteg projektet valósított meg, ahol az aszfaltozás munkálatok gondos tervezést és kivitelezést igényeltek, így örülünk, ha ebbe egy kicsit Önt is bevezethettük. A precíz felkészülés elkerülhetetlen az aszfaltozás munkálatok megkezdése előtt, számunkra ez a hatékony kivitelezés titka.
Stabil kapcsolati hálónk és komplex gépparkunk lehetővé teszi, hogy nagyobb volumenű aszfaltozás megbízásokat is gond nélkül teljesítsünk. Biztosak vagyunk benne, hogy Önnek is segíthetünk céljai megvalósításában, legyen szó akár nagyobb forgalmú útépítésről, ipari parkok, telephelyek, gazdasági épületek, parkolók, kerékpárutak kiépítéséről vagy a közösségek központi helyeként szolgáló közterek, sportpályák, csarnokok, iskolaudvarok kivitelezéséről.

Országos lefedettség

Az aszfaltozás szolgáltatásunk az ország teljes területéről megrendelhető, önkormányzatok, vállalkozások és magánszemélyek részéről egyaránt. Referenciáink között nézelődve Ön is láthatja, hogy sok partnerrel dolgoztunk már együtt az évek alatt, akik mindhárom szférában érintettek. Ha eddig nem mérte fel kiemelt projektjeinket, akkor érdemes most szétnéznie, így könnyebben átláthatja milyen megbízásokat végeztünk eddig jellemzően: Referenciamunkáink.

Korrekt árak

Az aszfaltozás árak nálunk megyétől, várostól függetlenek. Korábban részletesebben kifejtettük, hogy egyedi árkalkulációt végzünk Önnek az aszfaltozandó terület nagysága, hozzáférhetősége és a közelségében lévő aszfaltkeverő telep és az adalékanyag termelésének helyszíne alapján, ezzel biztosítva, hogy a legpontosabb aszfaltozás ár szerepeljen ajánlatunkon.

Ha már kész rá, hogy elküldje nekünk üzenetét, akkor az alábbi ajánlatkérő űrlapunkon ezt könnyedén megteheti. Kollégáink 1-2 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a további teendők és a helyszíni felmérés egyeztetésére.

Ajánlatkérés aszfaltozás szolgáltatásunkra

 

 

Séd-Nádor csatorna

SÉD-NÁDOR CSATORNA KÁRMENTESÍTÉSE

Biatorbágy

PREMIER OUTLET BEVÁSÁRLÓKÖZPONT

Paks

KÖZTERÜLETEK MEGÚJÍTÁSA