Szolgáltatásaink

Aszfaltmarás

Komplex útfelújítási munkák során sokszor felmerül az igény az elöregedett beton és aszfaltburkolatok cseréjére, eltávolítására.

A hidegmarás a legköltséghatékonyabb módja az utak, és térburkolatok aszfaltrétegeinek eltávolítására, melyben cégünk kiváló szakembergárdája sok éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Korszerű gépparkunkkal profil és vastagsági aszfaltmarás is végezhető, előbbinél az állandó oldalesés beállítással halad a marógép a burkolatfelületet érintve, így eltávolítva a felület egyenetlenségeit, ezzel lehetővé téve egy állandó vastagságú új aszfaltréteg ráépítését. A vastagsági aszfaltmarás esetén egy beállított állandó mélységgel és oldaleséssel haladva a pályaszerkezet felső rétege kerül eltávolításra.

Ajánlatkérés aszfaltmarás szolgáltatásunkra

 

Szintvezérléses aszfaltmarás

A megvalósuló építmények adottságai és tervezési sajátosságai szerint az építés során kötöttségek merülnek fel, például a meglévő útszegélyhez vagy burkolathoz való csatlakozás magassági szintje. Az ilyen beépítési kötöttségek esetén felmerülő feladatok megoldásra a szintvezérléses aszfaltmarás a legalkalmasabb, amely történhet hagyományos szintbeállítási módszerrel, de akár elektronikus szintvezérléssel is. A vezérlés az előre kifeszített, szintezett vezérlőhuzal, vagy referenciagerenda letapogatásával történik. Az oldalesés beállítása szintén elektronikus úton történik, így a munka során megfelelő pontosságú profil alakítható ki. A kivitelezés műszaki pontosságán túl a szintvezérlés alkalmazásának gazdaságossági okai, hogy aszfalt túlfogyasztás-mentes, egyenletes vastagságú réteg építhető.

aszfaltmarás hatékony munkagépekkel

A maróról, mint munkagépről:

Az aszfaltmarás a gép motorjának mechanikus áttéteivel meghajtott maróhengerével történik. Az így forgatott hengert annak hidraulikusan mozgatható házával eresztik a felmarni kívánt burkolatra, ahol a fogak rögtön felőrlik a kemény burkolatot. Ezzel együtt lép működésbe a szintén a gép részét képező, abból szerkezetileg magasra kiálló szállítószalag, ami a folyamatosan képződő zúzalékot azonnal továbbítja, praktikusan tehergépkocsik vagy más szállítóeszközök platójába, de deponálhatja is azt a munkaterület szélén, miután a szállítószalag összesen 120 fokban forgatható, így géptípustól függően nemcsak közvetlenül előre vagy hátra, hanem oldalirányba is képes a zúzalék ürítésére. Mindeközben a gép lassan halad előre, az így felmart aszfalt később újrafelhasználásra kerül.

Modern gépek vízpermettel gondoskodnak a mozgó alkatrészek hűtéséről és a képződő por lefojtásáról, de olyan vákuumos rendszerrel is rendelkeznek egyes gépek, melyek a por nagy részét felszívják és azt a szalag mentén továbbítva a végén a törmelékkel együtt fújják ki az aszfaltmarás során. A gépek működése jellemzően igen nagy zajjal jár, és mivel a gépnek nincs zárt fülkéje a gépkezelőnek ajánlatos fülvédőt viselnie. Az aszfaltmaróval nemcsak felületi aszfaltmarás végezhető, hanem lokális árkokat is ki lehet alakítani bizonyos mélységig, például valamely közmű számára. A hengereken lévő fogak időközben elkopnak, ezért rendszeres cseréjük szükséges, mely történhet egyesével, de a komplett henger cseréjével is. A fogak egyesével vannak csavarral rögzítve a henger felületén kialakított foglalatokba, ezért a cseréjük nagyon egyszerű, ahogy a hengeré is, mivel az is egyszerű rögzítésekkel rendelkezik. A kormányzás az első egy vagy két kerék, illetve lánctalp elforgatásával történik, de nagy gépeknek mind a négy lánctalpa kormányozódik.

aszfaltmarás gyorsan és hatékonyan

Szívesen várjuk érdeklődését aszfaltmarás szolgáltatásunk kapcsán, kollégáink szakmai felkészültsége és korszerű gépparkunk a rendelkezésére állnak projektjei megvalósításában.

Ajánlatkérés aszfaltmarás szolgáltatásunkra

 

Aszfaltmarási referenciáink

Ebben a szolgalátatásban még nincs feltöltve referenciamunka.