Szolgáltatásaink

Út- és autópálya építés

Utak nélkül elvesznénk, ezért építünk magunknak. Útjaink segítenek eligazodni és megtalálni életünk legfőbb állomásait: otthonunkat, munkahelyünket, a kórházat, a boltokat – minden, ami fontos. Civilizált ember nem létezhet utak nélkül.
Az útépítés, illetve autópálya építés a REAL-RENT Kft. egyik legfőbb tevékenysége. A munka tapasztalatot, szakértelmet igényel, mely nélkül ezen az „ingoványos talajon” elindulni nem egyszerű.

A jövő útjait építjük

A belterületi, illetve a települések között elhelyezkedő utak – ahogy az épületek, a közművek is – hosszú távra készülnek. Az útépítés projektek minden egyes szereplőjének arra kell törekednie, hogy mindez megvalósuljon.

Hogy ehhez mikre, kikre van szükség?

  • A legkiválóbb munkaeszközökre: olyan komplett gépparkra, melyben minden egyes, az útépítés munkálatokhoz szükséges gép megtalálható, a kellő számban és minőségben – a megbízhatóság egyik legfőbb alapfeltétele.
  • A felhasznált anyagok maximális ismeretére, és a legmegfelelőbb módon történő alkalmazására.
  • A legjobb szakemberekre: felsőfokú végzettséggel rendelkező, tapasztalt és elszánt műszaki emberekre, illetve olyan kétkezi dolgozókra, akik a munkát színvonalasan, hatékonyan, gyorsan képesek elvégezni.
  • A legkiválóbb kapcsolati tőkére és stabil kapcsolatokra, illetve jelentős alvállalkozói kör bevonásának lehetőségére.

A REAL-RENT legutóbbi útépítés munkái közé tartozik az M8-as négysávos főút építése, illetve az M85-M86-os csomópont kiépítése.

Ha útépítés munkálatokra keres megfelelő kivitelezőt, várjuk megkeresését – komplex szolgáltatásunkban bizonyára minden elképzelése teljesül. Az útépítés árak egyedi ajánlatunkban részletesen kidolgozásra kerülnek, küldje el üzenetét most és kollégáink rövid időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot:

Ajánlatkérés

 

Lényeges feladatok…

  • a fő és mellékutak, elkerülő utak építése, javítása, helyreállítása (közműépítést, -felújítást követően),
  • kerékpárutak építése,
  • körforgalmak kialakítása.

Az utak behálózzák az országunkat, bármerre járunk, szükségünk van az úthálózatra, mely bármely célállomásra elvisz bennünket. Azért vagyunk jelen az ország egész területén, hogy hírét vihessük: az akadálytalan és problémamentes utazás mindenkinek jár, legyen úton magánemberként, dolgozóként, vagy fontos üzleti tárgyalás miatt.

Kapcsolatfelvétel

Ahogy már korábban is említettük és referenciáinkból is látható lesz, az ország teljes területén vállalunk útépítés megbízásokat. Szakmai felkészültségünk, grandiózus gépparkunk és országos kapcsolati rendszerünk teret enged nagyobb volumenű és komplexitású projektek kivitelezésére is. Kapcsolatfelvétel után sikerorientált munkavégzés, motivált csapat és korrekt útépítés árak várják nálunk.

Bízunk benne, hogy hamarosan Önnek is segíthetünk a megálmodott projekt megvalósításában. Ajánlatkérő űrlapunkon írja meg nekünk üzenetét, kollégáink 1-2 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot és részletesen tájékoztatják a következő lépésekről.

Ajánlatkérés útépítés szolgáltatásunkra

 

Néhány korábbi útépítés és autópálya építési referenciáink

 

610. sz. Főút, Kaposvár

Megbízási projektfeladataink közé tartoztak az útfelújítások mellett az útfejlesztések, nyomvályúk megszüntetése és a közlekedésbiztonságot javító műszaki beavatkozások teljesítése.

útépítés folyamata tervezés és kivitelezés egy helyen

 

Kanyarodósávos csomópont építése, 811.sz. Főút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából végeztük el a 811. sz. Főút (39+630 km szelvény) kanyarodósávval ellátott csomópont építését.

útépítés árak speciális munkagépekkel

 

Beszállító utak kiépítése, helyreállítása, Szolnok

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. megbízásából végeztük el a Szolnok-Szajol vasúti vonalszakasz közötti beszállító utak kiépítését és helyreállítását.

útépítés autópálya építés vasútiátjárónál

 

Forgó utca útépítése, Budapest XVIII. Kerület

Kiemelt referenciáink között szerepel a HungaroControl Zrt. megbízásából végzett útépítés projektünk, amelynek keretében Budapest XVIII. kerületében található Forgó utca útépítését végeztük el.

útépítés jól felkészült szakképzett csapattal

 

Premier Outlet bevásárlóközpont, Biatorbágy

Az aszfaltos utak építése mellett kiemelt projektfeladataink a Premier Outlet bevásárlóközpont megbízásából: haladást segítő körforgalom építése, szegélyépítés, körülbelül 4000 m2 térkőburkolat készítése, közműépítés és elektromos munkák elvégzése.

Referencia oldalunkon még több útépítés projektünket ismerheti meg: Referenciamunkáink.

Sikeresen vesszük a kisebb és nagyobb volumenű útépítés megbízásokat egyaránt, kollégáink minden kérdésére választ adnak, küldje el üzenetét nekünk most:

Ajánlatkérés útépítés szolgáltatásunkra

 

 

Szeretne többet megtudni az útépítés sajátosságairól?

Szívesen bevezetjük! Több tényezőt is érdemes mérlegelnünk, ha hosszú távon használatra kész utakat tervezünk, ebbe igyekszünk most egy kis betekintést nyújtani.

Ezt kell figyelembe venni

Ha egy kicsit elgondolkozunk, kézenfekvőnek tűnik, hogy az útépítés során az elkészült szakasz élettartamát várhatóan két fő tényező fogja meghatározni:

Időjárás

A környezeti viszonyok elhagyhatatlan mérlegelési tényezőt jelentenek, minden esetben figyelembe kell venni és ehhez alkalmazkodva megtervezni az új útszakaszt.

Forgalom

A másik fontos pont annak meghatározása, hogy a befejezést követően az útszakaszt használatba vevő forgalom mekkora terhelést jelent majd a burkolat számára.

Ha ezek közül valamelyiket nem mérjük fel megfelelően, akkor jelentősen rövidülhet a megépített út, utak használati ideje.

felüljáró útépítés

Az útépítés folyamata a kezdetektől az újrahasznosításig

A tervezett útszakasz megépítésének alapkövei az út szerkezetének kialakítása, a megfelelő útburkolat kiválasztása és szakszerű bedolgozása. Az útépítés folyamata minden elemében alapos szakmai felkészültséget és átgondolást igényel, a végeredmény akkor lehet tartós és megfelelő minőségű, ha minden része optimálisan került kivitelezésre.

Az út szerkezete

Először is fontos tisztázni, hogy az útpálya szerkezetét tekintve két nagy részre bontható: alépítmény és pályaszerkezet. Az alépítmény feladata a terhelés eloszlatása, itt alapfeltétel, hogy teherbírása eleget tegyen a ráérkező forgalomnak.

A pályaszerkezet (vagy felépítmény) több rétegből áll, melyek mindegyike különböző összetételű és vastagságú, ezt is a várható forgalomtól függően választják meg.

Mielőtt nekilátunk az útépítés munkálatoknak az az első feladat, hogy megvizsgáljuk a tervezett útszakasz helyét, hogy milyen a talaj minősége. Ez különösen fontos nagy igénybevételű utak, például autópályák, magas forgalmú főutak építésénél. Abban az esetben, ha az általunk meghatározott, várható forgalomnak nem felel meg a talaj teherbírása, akkor korrekciót kell végezni. Ez jelentheti akár az altalaj teljes cseréjét is, de talajstabilizációval is javítható a tervezett szakasz teherbíró képessége. Ezt a kivitelezésben közreműködő szakemberek pontosan fel tudják mérni. A talajstabilizáció során a talaj fellazítása történik, ezt követi a stabilizáláshoz szükséges durva vagy finomszemű adalékanyag elterítése vízzel és kötőanyagokkal együtt. Összedolgozzák az eredeti talajjal és így állítják elő a megfelelő tömörséget. Ha a talaj nagyrészben megfelelő, nem használnak kötőanyagot.

Az útburkolat anyagai

A pályaszerkezeteket 3 csoportra bonthatjuk alapanyaguk és merevségük szempontjából: hajlékony, fél-merev és merev. Az aszfalt pályák hajlékony vagy fél-merev pályaszerkezetűek is lehetnek annak függvényében, hogy milyen alaprétegre épülnek. Merev pályaszerkezetűnek minősülnek a beton utak.

A két fő burkolati anyag a beton és az aszfalt élettartama és időjárással szembeni ellenálló képessége is eltérő. Ezt figyelembe kell venni az útépítés tervezésénél. A beton burkolatok terheléseloszlatása egyenletesebb, mint az aszfalté és a beton utak élettartama is kedvezőbbnek mondható, utóbbi ellen szól azonban, hogy túlterhelésre, dinamikus igénybevételekre érzékenyebb az aszfaltnál. Az aszfalt utak egyik leglényegesebb, az útépítés tervezés szempontjából is kiemelten fontos előnye, hogy sokkal gyorsabban üzembe helyezhető. Ha már +40 oC-ra lehűlt az aszfalt, ráengedhető a forgalom, nem igényel utókezelést. A beton utak esetében viszont 7-14 napos utókezelés szükséges a megfelelő hidratáció biztosítása érdekében. Hosszútávon a betonból épített utak fenntartási költsége alacsonyabb az aszfalt utakhoz képest, azonban felújításuk jelentősen költségesebb. Az újrahasznosítás szempontjából az aszfalt rugalmasabb, a betonnal ellentétben új kötőanyag hozzáadása nélkül is újra felhasználható.

Ahogy láthatjuk sok mindent kell mérlegelni az útépítés tervezése során, vannak pro és kontra érvek mindkét burkolati anyag mellett. Ahhoz, hogy a legjobb döntést hozzuk, jól kell ismerni a sajátosságaikat. Minden esetben alapos felmérés alapján kell kiválasztani azt az anyagot, amelyik az általunk megadott forgalmi célt a legjobban szolgálja.

Az útburkolati anyagok bedolgozása

Ha kiválasztottuk a megfelelő burkolati anyagot, akkor az építési területre történő szállításának és szakszerű bedolgozásának megszervezése is egy fontos és figyelmet, hozzáértést igénylő feladat. Az aszfalt utak esetén különösen oda kell figyelni arra, hogy egy bizonyos hőmérséklet alatt az aszfaltot már lehet megfelelően bedolgozni. A szállítás során figyelembe kell venni a távolságot, a bedolgozógép haladási sebességét, az időjárási viszonyokat, meg kell határozni az ideális beépítési hőmérsékletet és aktív kapcsolatot kell lehetővé tenni a beépítési hely és a gyártás helye között, hogy tudjanak reagálni a váratlanul érkező helyzetekre is. Máskülönben nem garantálható, hogy az útépítés kivitelezés minőségében megfelelő lesz. Az útépítés árak meghatározásánál is számításba kell venni a szállítással kapcsolatos jellemzőket, nem mindegy, hogy milyen messze helyezkednek el egymástól a keverőtelepek, a kitermelés helye és a felhasználási terület.

Attól függően, hogy milyen burkolati anyagot választunk az útépítés munkálatokhoz a bedolgozás folyamata és a hozzá szükséges géppark is változik. Például az aszfalt utak esetén több, jellemzően kisebb rétegben dolgozzák be a burkolati anyagot, mint a beton utak esetén.

 

Ezek a gépek elengedhetetlenek az útépítés folyamataihoz

Az útépítés speciális gépparkot igényel. Ha nagyobb volumenű útépítés projektet akarunk véghez vinni, érdemes olyan kivitelezőt keresni, aki saját gépparkkal rendelkezik vagy könnyedén tud mozgósítani alvállalkozói kapcsolati hálózata révén nagyobb teljesítőképességű, profi munkagépeket. Már az útépítés munkálatok megkezdésekor elengedhetetlen munkagépek például a kotrógépek, földkitermelő- szállítógépek, talajtömörítő és talajlazító gépek. De kiemelt szerep jut például a folyamat során a finishereknek, hengereknek a burkolatok tömörítéséhez. Összességében elmondható, hogy a tervezett teherbíráshoz, volumenhez illeszkedő géppark elengedhetetlen az eredményes és hatékony munkavégzéshez.

útépítés újrahasznosítással

Útépítés és az újrahasznosítás

Az újrahasznosítás igénye az útépítésben is jelen van. Ahogy már korábban említettük, az aszfalt esetén ez kötőanyag hozzáadása nélkül is lehetséges. Azonban a mart aszfalt alkalmazása inkább kisebb terhelésű utak építése, meglévő utak felújítása során javasolt, az eredeti állapotát és minőségét már nem nyeri vissza. Nagy előnye, hogy ha a megfelelő gépek rendelkezésre állnak, akkor a bontás helyszínén is újra felhasználható, nem szükséges a keverőtelepre szállítani.

Reméljük, hogy sikerült közelebb hoznunk Önhöz ezt a  – mindennapi életünket jelentősen megkönnyítő – statikai világot. Ha még további kérdések merültek fel Önben, jelezze nekünk bátran, szívesen segítünk megvalósítani elképzeléseit. Örömmel veszünk részt a jövő útjainak megépítésében.

 

A legjobb szakemberek, a legkiválóbb munkaeszközök

Magas szintű szervezettséggel összekötve

Nem is kell több egy jól kivitelezett útépítés projekt véghezviteléhez, jelentsen az bármekkora erőforrás igényt. Szakmai felkészültségünk és széleskörben szerzett tapasztalataink képessé tesznek minket arra, hogy nagyobb volumenben is tudjunk gondolkozni. Az ország teljes területén vállalunk megbízásokat, küldje el nekünk üzenetét és kollégáink rövid időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Gyors és hatékony munkavégzés, korrekt árakon

Az útépítés árak meghatározása nálunk minden esetben egyedi elbírálás alapján történik, ezzel is azt a célt igyekszünk szolgálni, hogy a lehető legkorrektebb árat tudjuk Önnek ajánlani. Mi is szeretjük, ha munkáink a legnagyobb hatékonysággal, ugyanakkor a legoptimálisabb időfelhasználással, gyorsan történik, így erre fogunk törekedni az Ön útépítés megbízása esetén is.

Ajánlatkérés útépítés szolgáltatásunkra

 

 

Út- és autópálya építési referenciáink

Biatorbágy

PREMIER OUTLET BEVÁSÁRLÓKÖZPONT

Paks

KÖZTERÜLETEK MEGÚJÍTÁSA

Göd

SAMSUNG SDI HUNGARY – GÖDI GYÁR