Szolgáltatásaink

Hézagkiöntés

Magyarországon a fő- és mellékúthálózat átlagéletkora jelenleg 40 év felett van, miközben az aszfaltburkolatú utak várható élettartama mindössze 15-20 év. Ebből következik, hogy a hazai utak jelentős része folyamatos felújításra, karbantartásra szorul. A téli hidegben a burkolat hajszálrepedésein át az útalapba beszivárgott víz megfagy, és szétfeszíti az aszfaltot. Melegebb időjárás hatására a jég elolvad, a víz elpárolog, amelyek helyén nagyobb repedések, esetleg üreg keletkezik.

Előzzük meg a nagyobb kárt

Természetesen jobb megelőzni a burkolat kátyúsodását, célszerű már a kialakult repedések kiöntését elvégezni. A korszerű útfenntartás, útkarbantartás megfelelő minőségben történő elvégzése szükséges annak érdekében, hogy megnöveljük úthálózatunk élettartamát. Szerencsére időben történő beavatkozással, hatékonyan fel lehet venni a harcot az úthibák ezen formáival.

Annak a felmérése, hogy az útkarbantartás, útjavítás mikor esedékes, a hézagkiöntés mikor segíthet és mikor van szükség nagyobb beavatkozásra, több tényező együttes vizsgálatával lehetséges. Attól függően, hogy mennyi idős az adott útszakasz, milyen a forgalmi terhelése, illetve az időjárási viszonyok mennyire szélsőségesek, különböző etapokban érdemes az útkarbantartás, aszfalt javítás ütemezése. Abban biztosak lehetünk, hogy előbb utóbb elengedhetetlen a felújítás, a kérdés csak az, hogy ez milyen szintű beavatkozást igényel.

A hézagkiöntés egy kisebb szintű beavatkozás lehetősége arra vonatkozóan, hogy elkerülje a nagyobb károkat a kisebb felületi sérülések időben történő kezelésével, megelőzve ezáltal a mélyebb üregek kialakulását az érintett útszakaszon. Minden beton és aszfalt úttípusra ajánljuk az alkalmazását.

Az egész országban

Ha úgy gondolja, hogy esedékes az útszakasz felújítása vagy szeretné felmérni, milyen állapotban van, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és szívesen elvégezzük a szükséges vizsgálatokat. Nincs számunkra ismeretlen terep, széleskörű szakmai referenciáinkkal az ország teljes területén jelen vagyunk. Bizonyára Ön is hajtott már olyan útszakaszon, amelynek kivitelezésében vagy felújításában a REAL-RENT Kft. munkatársai részt vettek

Cégünk vállalja autópályák, közutak, önkormányzati utak hézagkiöntési, hézagkezelési munkáit beton és aszfalt szerkezetek, öntöttaszfalt és hengereltaszfalt burkolatok csatlakozásainál. Ehhez társaságunk rendelkezik a megfelelő gépekkel, eszközökkel és szakemberekkel. Kérjen ajánlatot az alábbi gombra kattintva és rövid időn belül reagálunk megkeresésére.

Ajánlatkérés

 

Hogyan működik a hézagkiöntés?

A kisebb repedések szakszerű felületi kezeléséhez speciális munkaeszközökre és anyagokra van szükség, amelyek megfelelő felhasználása körültekintést, szakmai felkészültséget igényel.

A hézagkiöntés célja rugalmas csatlakozás képzése aszfalt- és betonburkolatú utak hézagaiban, melyet a BORNIT termékcsalád termékeivel végzünk, melyek magas minőséget képviselnek és megbízhatóságuk bizonyított.

A legjobb anyagokkal dolgozunk

A BORNIT-Nahtflex nagy rugalmasságú, magas viszkozitású, pasztás (tixotróp), oldószermentes bitumenanyag, útburkolatok időtálló varratainak és csatlakozásainak elkészítésére.

Kiemelt előnyei:

• hidegen feldolgozható, töltőanyagok nélkül is tartós, a varrat nem csúszik meg,

• magas polimertartalma miatt alakját visszanyeri, repedésáthidaló, fagyálló,
-5 ºC-ig bedolgozható,

• szabadalmaztatott, környezetkímélő összetételű, a varratban magas kötőanyagfeldúsulással.

A BORNIT-Nahtflex anyagot hengerelt aszfaltsávok nagy tartósságú csatlakozásainak kialakításához és középhézagok, napi munkahézagok, illetve javításoknál előforduló hézagok lezárására használjuk.
Az anyag beállítása olyan, hogy 4 mm vastag réteg készíthető belőle és így a különböző összetételű aszfaltrétegek, mart élek, beton, vagy szegélyelemek csatlakozásai könnyen elkészíthetők vele.
A BORNIT-Nahtflex felhordása közvetlenül a csatlakozó felületek bitumenemulzióval, illetve tapadóhíddal való kezelése után, ill. a csatlakozó forró aszfaltréteg beépítése előtt történik.

Speciális munkagépek segítségével

A BORNIT-Nahtflex anyag felhordását a kimondottan erre a célra kifejlesztett FLEXOMAT nevű anyagszóró-géppel végezzük.

hézagkiöntés speciális géppekkel

A motormeghajtású bedolgozó gépet közvetlenül a BORNIT-Nahtflex edényre helyezzük fel (1. kép).

Az anyagtovábbító rendszert egy feszítő szerkezettel rögzítjük és a tartókart a szórófejjel az edény oldalán beállítjuk (2. kép).

hézagkiöntés tökéletes aszfaltfelület kialakításához

A Flexomat rugós szórófejtartója kiegyenlíti a bevonandó felület egyenetlenségeit (3. kép).

Az anyag szalagszerűen, pontosan 3-4 mm vastagságban kerül felhordásra a csatlakozó felületen (4. kép).

hézagkiöntés egyenletes lefedettséggel

A felhordandó anyag mennyiségét a Flexomat előrehaladási sebességével és az adagoló szelep beállításával igen egyszerűen szabályozhatjuk.

Az újabb aszfaltréteg beépítése közvetlenül a BORNIT-Nahtflex felhordása után indulhat meg (5. kép).

A BORNIT-Nahtflex tartós rugalmas kapcsolatot képez a régi és az új réteg aszfalt között. Ezáltal a kezelt útszakasz felületének állapota megújul, élettartama kitolódik.

Az útjavítás, aszfalt javítás megfelelő időben történő és szakszerű kivitelezése egy jóval kedvezőbb megoldást jelent, mintha a teljes burkolat cseréje vagy a nagyobb kátyúk eltüntetése lenne a feladat. A hézagkiöntés erre ad hatékony és gyors megoldást, minden ügyfelünknek ajánljuk, hogy a hosszabb élettartam és megfelelő útminőség megőrzése érdekében alkalmazza ezt az eljárást. Amennyiben további kérdései merülnek fel szolgáltatásunkkal kapcsolatban, jelezze nekünk alábbi elérhetőségeinken, szívesen válaszolunk minden megkeresésre.

Kapcsolatfelvétel

 

Ajánlatkérés és a szolgáltatás megrendelése

Ha az előbbiek alapján úgy véli, hogy érdemes megvizsgáltatni az érintett útszakasz jelenlegi állapotát, akkor küldje el nekünk üzenetét ajánlatkérő űrlapunkon keresztül és kollégáink 1-2 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a részletek egyeztetése és a helyszíni felmérés megbeszélése céljából.

Ajánlatunkban részletesen és egyértelműen bemutatjuk a hézagkiöntés szolgáltatásunk megrendeléséhez kötődő információkat és árakat. Igyekszünk rövid, tartható határidőket megszabni, amellett, hogy a legjobb minőségű kivitelezést biztosítjuk korrekt árakon.

Ajánlatkérés

 

Hézagkiöntési referenciáink

Ebben a szolgalátatásban még nincs feltöltve referenciamunka.