Szolgáltatásaink

Hézagkiöntés

Magyarországon a fő- és mellékúthálózat átlagéletkora jelenleg 40 év felett van, miközben az aszfaltburkolatú utak várható élettartama mindössze 15-20 év. Ebből következik, hogy a hazai utak jelentős része folyamatos felújításra, karbantartásra szorul. A téli hidegben a burkolat hajszálrepedésein át az útalapba beszivárgott víz megfagy, és szétfeszíti az aszfaltot. Melegebb időjárás hatására a jég elolvad, a víz elpárolog, amelyek helyén nagyobb repedések, esetleg üreg keletkezik.

Előzzük meg a nagyobb kárt

Természetesen jobb megelőzni a burkolat kátyúsodását, célszerű már a kialakult repedések kiöntését elvégezni. A korszerű útfenntartás, útkarbantartás megfelelő minőségben történő elvégzése szükséges annak érdekében, hogy megnöveljük úthálózatunk élettartamát. Szerencsére időben történő beavatkozással, hatékonyan fel lehet venni a harcot az úthibák ezen formáival.

Annak a felmérése, hogy az útkarbantartás, útjavítás mikor esedékes, a hézagkiöntés mikor segíthet és mikor van szükség nagyobb beavatkozásra, több tényező együttes vizsgálatával lehetséges. Attól függően, hogy mennyi idős az adott útszakasz, milyen a forgalmi terhelése, illetve az időjárási viszonyok mennyire szélsőségesek, különböző etapokban érdemes az útkarbantartás, aszfalt javítás ütemezése. Abban biztosak lehetünk, hogy előbb utóbb elengedhetetlen a felújítás, a kérdés csak az, hogy ez milyen szintű beavatkozást igényel.

A hézagkiöntés egy kisebb szintű beavatkozás lehetősége arra vonatkozóan, hogy elkerülje a nagyobb károkat a kisebb felületi sérülések időben történő kezelésével, megelőzve ezáltal a mélyebb üregek kialakulását az érintett útszakaszon. Minden beton és aszfalt úttípusra ajánljuk a hézagkiöntés alkalmazását.

Az egész országban

Ha úgy gondolja, hogy esedékes az útszakasz felújítása vagy szeretné felmérni, milyen állapotban van, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és szívesen elvégezzük a szükséges vizsgálatokat. Nincs számunkra ismeretlen terep, széleskörű szakmai referenciáinkkal az ország teljes területén jelen vagyunk. Bizonyára Ön is hajtott már olyan útszakaszon, amelynek kivitelezésében vagy felújításában a REAL-RENT Kft. munkatársai részt vettek.

Cégünk vállalja autópályák, közutak, önkormányzati utak hézagkiöntés, hézagkezelési munkáit beton és aszfalt szerkezetek, öntöttaszfalt és hengereltaszfalt burkolatok csatlakozásainál. Ehhez társaságunk rendelkezik a megfelelő gépekkel, eszközökkel és szakemberekkel. Kérjen ajánlatot az alábbi gombra kattintva és rövid időn belül reagálunk megkeresésére.

Ajánlatkérés hézagkiöntés szolgáltatásunkra

 

Hogyan működik a hézagkiöntés?

A kisebb repedések szakszerű felületi kezeléséhez speciális munkaeszközökre és anyagokra van szükség, amelyek megfelelő felhasználása körültekintést, szakmai felkészültséget igényel.

A hézagkiöntés célja rugalmas csatlakozás képzése aszfalt- és betonburkolatú utak hézagaiban, melyet a BORNIT termékcsalád termékeivel végzünk, melyek magas minőséget képviselnek és megbízhatóságuk bizonyított.

A legjobb anyagokkal dolgozunk

A BORNIT-Nahtflex nagy rugalmasságú, magas viszkozitású, pasztás (tixotróp), oldószermentes bitumenanyag, útburkolatok időtálló varratainak és csatlakozásainak elkészítésére.

Kiemelt előnyei:

• hidegen feldolgozható, töltőanyagok nélkül is tartós, a varrat nem csúszik meg,

• magas polimertartalma miatt alakját visszanyeri, repedésáthidaló, fagyálló,
-5 ºC-ig bedolgozható,

• szabadalmaztatott, környezetkímélő összetételű, a varratban magas kötőanyagfeldúsulással.

A BORNIT-Nahtflex anyagot hengerelt aszfaltsávok nagy tartósságú csatlakozásainak kialakításához és középhézagok, napi munkahézagok, illetve javításoknál előforduló hézagok lezárására használjuk.
Az anyag beállítása olyan, hogy 4 mm vastag réteg készíthető belőle és így a különböző összetételű aszfaltrétegek, mart élek, beton, vagy szegélyelemek csatlakozásai könnyen elkészíthetők vele.
A BORNIT-Nahtflex felhordása közvetlenül a csatlakozó felületek bitumenemulzióval, illetve tapadóhíddal való kezelése után, ill. a csatlakozó forró aszfaltréteg beépítése előtt történik.

Speciális munkagépek segítségével

A BORNIT-Nahtflex anyag felhordását a kimondottan erre a célra kifejlesztett FLEXOMAT nevű anyagszóró-géppel végezzük.

hézagkiöntés speciális géppekkel

A motormeghajtású bedolgozó gépet közvetlenül a BORNIT-Nahtflex edényre helyezzük fel (1. kép).

Az anyagtovábbító rendszert egy feszítő szerkezettel rögzítjük és a tartókart a szórófejjel az edény oldalán beállítjuk (2. kép).

hézagkiöntés tökéletes aszfaltfelület kialakításához

A Flexomat rugós szórófejtartója kiegyenlíti a bevonandó felület egyenetlenségeit (3. kép).

Az anyag szalagszerűen, pontosan 3-4 mm vastagságban kerül felhordásra a csatlakozó felületen (4. kép).

hézagkiöntés egyenletes lefedettséggel

A felhordandó anyag mennyiségét a Flexomat előrehaladási sebességével és az adagoló szelep beállításával igen egyszerűen szabályozhatjuk a hézagkiöntés során.

Az újabb aszfaltréteg beépítése közvetlenül a BORNIT-Nahtflex felhordása után indulhat meg (5. kép).

A BORNIT-Nahtflex tartós rugalmas kapcsolatot képez a régi és az új réteg aszfalt között. Ezáltal a kezelt útszakasz felületének állapota megújul, élettartama kitolódik.

Az útjavítás, aszfalt javítás megfelelő időben történő és szakszerű kivitelezése egy jóval kedvezőbb megoldást jelent, mintha a teljes burkolat cseréje vagy a nagyobb kátyúk eltüntetése lenne a feladat. A hézagkiöntés erre ad hatékony és gyors megoldást, minden ügyfelünknek ajánljuk, hogy a hosszabb élettartam és megfelelő útminőség megőrzése érdekében alkalmazza ezt az eljárást. Amennyiben további kérdései merülnek fel hézagkiöntés szolgáltatásunkkal kapcsolatban, jelezze nekünk alábbi elérhetőségeinken, szívesen válaszolunk minden megkeresésre.

Kapcsolatfelvétel

 

Ajánlatkérés és a szolgáltatás megrendelése

Ha az előbbiek alapján úgy véli, hogy érdemes megvizsgáltatni az érintett útszakasz jelenlegi állapotát, akkor küldje el nekünk üzenetét ajánlatkérő űrlapunkon keresztül és kollégáink 1-2 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a részletek egyeztetése és a helyszíni felmérés megbeszélése céljából.

Ajánlatunkban részletesen és egyértelműen bemutatjuk a hézagkiöntés szolgáltatásunk megrendeléséhez kötődő információkat és árakat. Igyekszünk rövid, tartható határidőket megszabni, amellett, hogy a legjobb minőségű kivitelezést biztosítjuk korrekt árakon.

Ajánlatkérés hézagkiöntés szolgáltatásunkra

 

Hézagkiöntési referenciáink

Ebben a szolgalátatásban még nincs feltöltve referenciamunka.